Τα 20 ασυνήθιστα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον καφέ

καφες

 1. Άνθρωποι που πίνουν περισσότερο από 10 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πιθανόν να έχουν ψευδαισθήσεις. Ειδικά εκείνοι που καταναλώνουν πολλά προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να ακούνε φωνές κάποιου που δεν υπάρχει, να βλέπουν πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
 2. Ο καφές μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του εγκεφάλου να αποθηκεύει μακροπρόθεσμες μνήμες. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας πριν από μία σημαντική εξέταση χρησιμοποιήστε αυτήν την απλή μέθοδο-ένα φλιτζάνι καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα που περιέχει καφεΐνη.
 3. Ο καφές προέρχεται από ένα βρώσιμο καρπό. Ο καρπός του καφέ (coffee chery)είναι γλυκός και έχει γεύση καρπουζιού, ροδόνερου και ιβίσκου. Ο καρπός του καφέ είναι επίσης μία από τις καλύτερες τροφές πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
 4. Αυτοί που καταναλώνουν τακτικά καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο Alzheimer, άνοια και άλλες παρόμοιες νόσους. Η καφεΐνη τονώνει για λίγο το κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι αποτελέσματα θα έχει μακροπρόθεσμα.
 5. Ο καφές έγινε αρχικά γνωστός στην Ευρώπη ως “αραβικό κρασί”. Κόκκοι καφέ που είχαν υποστεί ζύμωση χρησιμοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους για την παραγωγή κρασιού.
 6. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν από εκείνους που απέχουν από αυτόν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας κατά 50%.
 7. Ο καφές είναι πιο εθιστικός από τη μαριχουάνα. Η μαριχουάνα έχει αποδειχτεί ότι είναι λιγότερο εθιστική από άλλα νόμιμα ή παράνομα ναρκωτικά. Ως ένα βαθμό είναι ασφαλέστερη από τον καφέ.
 8. Σε κάθε σκηνή της ταινίας Fight Club υπάρχει ένα φλιτζάνι καφέ. Παρακολουθήστε την ξανά και παρατηρείστε ότι υπάρχει ένα κρυφό φλιτζάνι καφέ Starbucks σε κάθε σκηνή.
 9. Η ημερήσια κατανάλωση 3 ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ προκαλεί συρρίκνωση του γυναικείου στήθους. Οπότε οι κυρίες που επιθυμούν κάτι τέτοιο ας καταναλώνουν σε τακτική βάση καφέ.
 10. Ο καφές μπορεί να μπλοκάρει τη δημιουργικότητα σας. Ας προτιμήσουν ντεκαφεϊνέ όσοι θέλουν να «οργιάζει» η φαντασία τους.
 11. Υπάρχει μία καφετέρια στη Γαλλία που χρεώνει 5 φορές περισσότερο τον καφέ στους αγενείς πελάτες σε σχέση με αυτούς που έχουν καλούς τρόπους. Αυτό ξεκίνησε ως αστείο αλλά κατέληξε σοβαρό. Δεν συμφωνείτε πως είναι ένας καλός τρόπος συμμόρφωσης για κάποιους ανθρώπους;
 12. Η μυρωδιά του καφέ μπορεί να μειώσει το άγχος. Τοποθετήστε κόκκους καφέ σε διάφορους χώρους μέσα στο σπίτι σας για να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους σε καθημερινή βάση.
 13. Μετά την κατανάλωση 2 φλιτζανιών καφέ, οι εξωστρεφείς γίνονται περισσότερο αποτελεσματικοί στην διεκπεραίωση των καθηκόντων τους, ενώ οι εσωστρεφείς έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όταν οι εσωστρεφείς ποιούν ένα διεγερτικό ρόφημα όπως ο καφές πριν από μία σημαντική συνάντηση, τότε το άγχος τους αυξάνεται δραματικά καθηλώνοντας τους.
 14. Ο 1 στους 4 Αμερικανούς πίνει περισσότερο από 13 φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα. Μόνο όμως 400 mg καφέ ημερησίως θεωρούνται ασφαλή ποσότητα σχεδόν για κάθε υγιή ενήλικα.
 15. Αν μία γυναίκα πίνει 1-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου κατά 24%. Αν όμως υπερβεί τα 6 φλιτζάνια τότε μειώνει σημαντικά τα οφέλη για την υγεία της.
 16. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αρκετά μεγάλη ποσότητα καφέ και άλλων καφεϊνούχων ροφημάτων τείνουν να έχουν περισσότερη δυσκολία να εντοπίσουν και να περιγράψουν τα συναισθήματα τους. Οι αλεξιθυμικοί (αυτοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους με λέξεις) καταναλώνουν κατά μέσο όρο περισσότερο καφέ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.
 17. Από το 2008, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει 9 νέα είδη καφέ, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν στη Μαδαγασκάρη.
 18. Ένας από τους πρώτους εφευρέτες του στιγμιαίου καφέ ήταν ο GeorgeWashington από το Βέλγιο. Το πλήρες όνομα του ήταν GeorgeConstantLouisWashington και ήταν χημικός και ο πρώτος ευρεσιτέχνης που παρήγαγε μαζικά το στιγμιαίο καφέ το 1909.
 19. Η τακτική σε λογικά πλαίσια κατανάλωση του καφέ (έως 5 φλιτζάνια) δεν έχει καμία επίδραση στην ενυδάτωση το σώματος, ενώ ίσως έχετε παρατηρήσει μία ήπια διουρητική επίδραση που έχει.
 20. Το πρώτο καφενείο άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη το 1554 αλλά το 1570 ο μουφτής της τον απαγόρευσε.

 

ΠΗΓΗ: http://bestpictureblog.com/20-facts-about-coffee-you-may-find-quite-surprising/