Προειδοποιητικά σημάδια που το σώμα σου καλεί να προσέξεις

ανθρώπινο σώμαΈνας από τους τρόπους για να μείνουμε υγιής είναι σε συνεχή βάση να προσέχουμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας. Ως άνθρωποι έχουμε μία τεράστια ποσότητα από αντιδράσεις από το σώμα μας, αλλά υπάρχουν μερικά συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε. Παρακάτω ας ρίξουμε μια ματιά από τα λίγα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας υπάρχει.

  • Ξαφνικοί πονοκέφαλοι

Ένας πονοκέφαλος δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα περισσότερο από ένα μπλοκαρισμένο νεύρο ή κάποια αφυδάτωση, αλλά οποιοσδήποτε σοβαρός πονοκέφαλος που έρχεται γρήγορα χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Αυτό το είδος της δυσφορίας θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα οποιουδήποτε αριθμού ιατρικών προβλημάτων που λαμβάνουν χώρα, όπως η ρήξη ενός αιμοφόρου αγείου. Οι πιο σοβαροί πονοκέφαλοι γενικά θα κορυφωθούν από την άποψη του πόνου μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να διαρκέσουν για 5 λεπτά ή περισσότερο.

  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Αυτοί που προσπαθούν να χάσουν βάρος και δεν έχουν ιστορικό διακύμανσης βάρους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η απώλεια βάρους θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι προβλήματος. Για το μέσο άτομο, το να κερδίζει ή να χάνει περισσότερο από ένα κιλό την εβδομάδα θα θέσει το σώμα του σε απίστευτη καταπόνηση. Από την άποψη της απώλειας βάρους, μπορεί να είναι ένα απλό πεπτικό πρόβλημα, αλλά η ξαφνική απώλεια βάρους θα μπορούσε επίσης να υποδεικνύει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως το να υπάρχει ένας όγκος ή μια δυσλειτουργία ενός οργάνου.

  • Πόνος στη στήθος

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που κανείς δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσει ανεξάρτητα από την ηλικία του ή την συνολική κατάσταση της υγείας του. Ο πόνος στο στήθος θα εκδηλωθεί συχνά είτε ως αμβλύ χτύπημα ή σουβλερό πόνο μέσα στο κέντρο του θώρακα, δύο από τα οποία μπορεί να είναι ένας πρόδρομος για την καρδιακή προσβολή. Όταν η καρδιά έχει δυσκολία άντλησης του αίματος θα επηρεάσει επίσης και άλλα μέρη του σώματος. Εκείνοι με προβληματικό καρδιακό ρυθμό, θα παρατηρήσουν συχνά πόνο γύρω από τους ώμους τους και μέσα από το σαγόνι τους.

  • Οξύ κοιλιακό άλγος

Η κοιλιακή χώρα είναι το σπίτι σε μια σειρά από όργανα και αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έντονος πόνος έχει προκύψει εδώ χωρίς σαφή λόγο πρέπει να μας οδηγήσει άμεσα στο νοσοκομείο. Αν υπάρχουν προβλήματα υγείας, όπως μία μόλυνση σε ένα από τα όργανα, μπορεί να υπάρχουν δευτερογενή σημάδια που πρέπει να ελεχθούν. Αυτό περιλαμβάνει αίμα στα κόπρανα, ζάλη και μια αλλαγή στην όρεξη κάποιου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Αίσθημα καύσου στα χέρια και τα πόδια

Όταν οι αποφύσεις δεν λαμβάνουν αρκετό αίμα θα προκαλέσει μούδιασμα ή αίσθημα καύσου καθώς τα νεύρα στέλνουν στον εγκέφαλο ακανόνιστη ανατροφοδότηση. Εάν αυτό διαρκεί για περισσότερο από λίγα λεπτά ή συμβαίνει συχνά, θα πρέπει το άτομο να προγραμματίσει μία συνάντηση με το γιατρό του. Όταν αφεθούν χωρίς θεραπεία τα χρόνια προβλήματα κυκλοφορίας θα μπορούσαν να βλάψουν μόνιμα τα νευρικά κύτταρα γύρω από τα χέρια και τα πόδια.

Το ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα του να μας δώσει προειδοποιητικά σημάδια όταν σοβαρά ιατρικά προβλήματα αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα.

 

ΠΗΓΗ:http://positivemed.com/2015/01/06/warning-signs-body-never-ignore/