Λιγότερο αλάτι όχι όμως λιγότερη γεύση

alatiΟ Οργανισμός Τροφών & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει εκδόσει ένα σχέδιο από εθελοντικές κατευθυντήριες γραμμές που ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές τροφίμων, τα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης να μειώσουν το αλάτι (νάτριο) στα έτοιμα τρόφιμα. 

Η μέση πρόσληψη αλατιού ενός ενήλικα Αμερικάνου είναι περίπου 3.4 mg ανά ημέρα η οποία υπερβαίνει τη συνιστώμενη δόση των 2.3 mg ανά ημέρα των Αμερικάνικων Διαιτητικών Οδηγιών της περιόδου 2015-2020.

Ο στόχος των νέων κατευθυντήριων γραμμών είναι να κάνει τη διαφορά στην πρόσληψη αλατιού όταν τρώτε έξω, ωστόσο ο διευθύνων αρχιμάγειρας Jeff Olsen από το Πρόγραμμα Υγιεινής Ζωής της Κλινικής Mayo αποδεικνύει πως υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί το αλάτι στην κουζίνα σας στο παρακάτω βίντεο. 

 

 

 

 ΠΗΓΗ:http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/mayo-clinic-minute-less-salt-doesnt-mean-less-flavor/?linkId=25084899