Καρότα

Ένα λαχανικό το οποίο χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στα φαγητά μας είναι το καρότο. Τα καρότα περιέχουν β-καροτένιο που βοηθά στη δημιουργία της βιταμίνης  Α και αντιοξειδωτικές βιταμίνες Cκαι E.

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για ένα υγιές δέρμα, για να αντιστέκονται οι βλεννογόνοι μας στις ασθένειες που αυτό σημαίνει ότι είναι χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και για να έχουμε καλύτερη νυχτερινή όραση.

Ακόμη το β καροτένιο των σκούρων μαγειρεμένων καρότων απορροφάται καλύτερα από ότι των φρέσκων και ωμών. Και κάτι πολύ σημαντικό είναι πως διάφορες μελέτες απόδειξαν κατά 75% την συνεισφορά του καρότου στη μείωση κρουσμάτων του καρκίνου πράγμα που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό στη διατροφή μας.

  • Τα καρότα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του πεπτικού, του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς και ενισχύουν δέρμα,  μαλλιά και  μάτια.